ABS Pro este acum oferit ca optiune retrofit pentru anumite modele de motociclete BMW

2 October 2015
ABS Pro este acum oferit ca optiune retrofit pentru anumite modele de motociclete BMW

 

Din momentul in care Bosch a creat Sistemul ABS de Control al Stabilitatii pentru motociclete, ce functioneaza prin detectarea unghiului de inclinatie a motocicletei si permite ABS-ului sa functioneze in anumite situatii de viraje, a devenit doar o chestiune de timp pana cand sistemul isi va croi dum spre categoria de motociclete supersport. Sistemul de la Bosch se regaseste in special pe motocicletele KTM, insa BMW are si el propiul sistem, denumit ABS Pro, si a fost oferit ca optiune retrofit pentru prima oara anul trecut in octombrie, pentru modelul BMW HP4.

 

Proprietarii motocicletelor S1000RR, modelele 2012-2015, vor avea in curand acces la tehnologia ABS Pro BMW, ce permite sistemului de franare antiblocare sa functioneze chiar si in viraje.  Sistemul ABS Pro utilizeaza senzori ce masoara unghiul de inclinare ce adapteaza forta corespunzatoare de franare chiar si atunci cand se franeaza agresiv in viraje. Acest lucru ajuta la prevenirea blocararii rotilor si a schimbarii bruste nedorite a directiei. Editiile 2016 ale motocicletelor K1600GT, si K1600GTL vor fi echipate standard cu aceasta optiune, pe cand pentru R1200GS si R1200GS Adventure sistemul ABS Pro va fi disponibil ca optional. Preturile pentru Europa variaza intre €420 - €460. 

Te-ar putea interesa si:

2024 Can-Am Renegade, un partener de „joaca” de incredere

ATV-urile Can-Am Renegade EFI pentru juniori pun bazele pasiunii pentru off-road! Seria de ATV-uri pentru copii Can-Am Renegade EFI este destinata riderilor de maine. „Jucariile” marca Bombardier au puterea magica de a alimenta pasiunea tin...

Citeste mai mult