0 Zile
:
0 Ore
:
0 Minute
:
0 Secunde

ATV-ul Polaris Sportsman 6x6 Big Boss 570 EPS, cel mai nou model al producatorului si deschizatorul lineup-ului 2017

Polaris Industries a anuntat zilele trecute cu mandrie primul sau model din lineup-ul 2017, iar mandria este dublata fiind vorba de un model nou de ATV 6x6 - 2017 Sportsman 6x6 BIG BOSS 570 EPS. E clar pentru toata lumea ca Polaris lanseaza noul model exclusiv utilitar ca sa rivalizeze cu un model excelent, la randul sau, ATV-ul Can-Am Outlander 6x6 XT 650 si pare ca pana la replica 2017 a celor de la Bombardier, puncteaza decisiv in capacitate de stocare, tractiune si versatilitate.

Capacitatea de transport a fost unul dintre punctele de interes a celor de la Polaris in realizarea noului model. Pornind de la baza unui Sportsman 570, sasiul lui Big Boss a fost alungit, permitand transportul unor sarcini mai mari, dar si prezenta unui pasager. Si iata, aici se descopera prima diferenta fata de rivalul direct Outlander 650, care nu are decat un loc. Deocamdata. Saua mai inalta, permite pasagerului o vizibilitate ridicata, iar dotarile cu manere ergonomice si suporturi de picioare fac o placere pentru acesta insotirea pilotului in drumurile sale.

 

 

Deci piesa de rezistenta ar fi impetuoasa si ingenioasa bena din material anti-coroziv, cu o capacitate de transport de pana la 363 kg, dotata cu sisteme de prindere, sine laterale, departajarea marfii, precum si fixarea ei, o serie de sisteme de prindere Lock & Ride sau puncte de prindere securizand si stabilizand orice tip de marfa doreste sa transporte proprietarul. Si nu se opresc aici, cei de la Polaris: in stanga si dreapta pasagerului, langa sa si in continuarea benei exista doua rack-uri ce permit transportul unor produse mai mici, specifice, cum ar fi galeti sau cutii cilindrice, fixate in aceleasi puncte de prindere, avand capacitate de 19 litri pe fiecare parte.

Si nu, nu e totul: in fata exista alte spatii de depozitare, in primul rand un spatiu integrat chiar pe partea din fata, de 24,6 l, unde se pot aseza truse de scule si diverse alte obiecte, acoperit cu un capac peste care a fost instalat un rack, pe care se pot aseza 40 kg de marfa (evident, intr-o maniera in care sa nu afecteze vizibilitatea).

Sportsman 6x6 Big Boss sta bine si la capacitatea de remorcare, fiind capabil sa tracteze o sarcina de 680 kg, prinsa de cuiul de remorcare solid, de 5 cm. Si daca mai are cineva dubii asupra caracterului utilitar fundamental al acestui ATV, ei bine, el din fabrica vine dotat cu un troliu dar si cu un plug de zapada, ce se poate monta/demonta foarte rapid, dovada ca producatorii il vad ca pe un vehicul pentru intreg anul. De altfel, Polaris Engineered Accessories poate furniza proprietarului mai mult de 30 de accesorii extrem de utile; de exemplu, daca tot am amintit utilizarea 4-seasons a lui Big Boss, un set de senile puternice sta la dispozitia utilizatorului, ce nu-si gaseste odihna nici iarna.

O alta mare noutate a acestui model o reprezninta cel mai mare rezervor de combustibil din industrie: 25,6 litri, cu 50% mai mare decat majoritatea ATV-urilor, care duce la o autonomie de 210 km.

In rest, vorbim de un motor foarte puternic pentru segmentul sau, un sistem de suspensii independente, cu cursa cea mai lunga dintre ATV-urile 6x6, 24,9 cm, sistemul de comutare a tractiunii cea mai rapida, intre 4WD si 6WD, sistem EBS de franare/parcare/pornire din panta, plus cel mai nou sistem de asistare electronica a directiei (EPS) din industrie.

In concluzie, Polaris a luat o optiune foarte serioasa in segmentul 6x6 de furnizare a celui mai competitiv ATV de pe piata, un mare ajutor in orice activitati utilitare, oricat de solicitante si in orice conditii de teren si meteo. Cel putin pana la replica asteptata a celor de la Can-Am BRP.

 

 

Tag-uri

Aboneaza-te la newsletter !

Fii primul care afla noutatile si ofertele noastre