BMW Motorrad a fixat data lansarii noului model R nineT Scrambler

5 July 2016
BMW Motorrad a fixat data lansarii noului model R nineT Scrambler

 

BMW Motorrad a dezvaluit data oficiala de lansare a noului sau model Scrambler si pretul la care va putea fi achizitionat. Evenimentul va avea loc pe 17 septembrie in reprezentantele din Germania, apoi in restul Europei si international, si la doar 13.000 euro (cu TVA inclus) in Germania, este cel mai accesibil BMW boxer de pe piata. 

Infatisat in premiera toamna trecuta la salonul international moto EICMA de la Milano, noul R nineT Scrambler ar urma sa fie doar primul model dintr-un nou segment al BMW Motorrad “Heritage World”, deoarece potrivit designerilor germani, acest segment va fi populat cat de curand de mai multe modele, vorbindu-se de trei noi modele R nineT ce vor fi prezentate in saloanele din toamna.

Succesul global al modelelor din familia Scrambler Ducati au fost digerate greu de catre BMW Motorrad, care s-a pus pe treaba si vrea sa recupereze cat mai repede din felia de piata dominata deocamdata de italieni. 

Noul BMW R nineT Scrambler se va baza pe un motor boxer in doi cilindri racit cu aer/ulei, de o capacitate de 1.170 cc, ce va dezvolta 110 cp la 7.750 rpm si un cuplu maxim de 116 Nm la 6.000 rpm. Va beneficia de: un concept de cadru modular, care ofera o serie de variante, prin montarea/demontarea cadrului pentru pasager, suspensii clasice cu furca telescopica in fata si Paralever in spate, roata fata de 19 inci specifica pentru un Scrambler, sistem de frane cu discuri de 320 mm cu etriere cu 4 pistoane si fire de otel, cu ABS, evacuarea cu amortizor dublu ridicata aproape de corp, sa ridicata asigurand pozitia clasica Scrambler de pilotaj, saua finisata in piele patinata. Si mai ales, cu o posibilitate largita de customizare. 

Daca linia BMW Motorrad “Heritage World” va fi ceva in genul programelor uimitoare si fascinante motociclete Yamaha Faster Sons si Yard Built, atunci va fi clar ca o multime de modele neo-retro vor invada saloanele de toamna, dar si garajele colectionarilor si fanilor acestor linii.

Deja primele semne au aparut, daca ne amintim de ceea ce s-a vazut acum o luna si ceva in urma, in cadrul Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2016, adica uimitorul concept BMW R 5 Hommage. Asadar, vesti bune atat pentru fanii BMW, cat si pentru cei ai modelelor neo-retro, va fi o toamna fierbinte!

 

Te-ar putea interesa si:

Race to Hell 2024

Riderii de ATV-uri si SxS-uri iau startul la RACE TO HELL 2024!  Race to Hell, prima competitie din Italia care imbina viteza specifica curselor Baja cu pasaje extrem de tehnice, se desfasoara intre 6 - 10 februarie la termele Rapolano. Prima z...

Citeste mai mult