logo atv vanzari

BRP isi prezinta raportul financiar aferent primului trimestru 2016 si consemneaza cresteri ale vanzarilor

Producatorul nord-american BRP, lider in industria powersports si-a publicat rezultatele financiare aferente primului trimestru al anului 2016 si isi afirma multumirea in conditile in care acestea se circumscriu in prognoze. Raportul prezinta informatii financiare in dolari canadieni, cu exceptia notelor speciale, iar acesta poate fi studiat in intregime pe site-ul www.sedar.com

“Rezultatele noastre financiare pentru primul trimestru au venit in conformitate cu asteptarile noastre si in concordanta cu conceptia prognozelor. Am avut un impuls masiv la nivel mondial in termeni de retail, in primul trimestru fiscal al anului 2017 si se pare ca stam cel ma bine din industrie. Am inregistrat, de asemenea, cea mai mare cota de piata din America de Nord in privinta vanzarii cu amanuntul a snowmobilelor Ski-Doo, in sezonul incheiat in luna martie 2016”, a declarat Jose Boisjoli, presedintele si CEO Bombardier Recreational Products. “Echipa BRP e conectata si concentrata pe prioritatile noastre strategice de crestere a afacerilor, proiectele noastre de cercetare si dezvoltare sunt pe drumul cel bun si avem o serie de lansari interesante de produse in urmatoarele luni. Consider ca suntem in prezent intr-o pozitie excelenta si sunt increzator ca vom atinge toate obiectivele”, a adaugat Boisjoli.

In termeni concreti de cifre, raportul arata ca veniturile au crescut cu 31,8 milioane de dolari sau de 3,5%, la 929,9 milioane de dolari pentru perioada primului trimestru, incheiata la 30 aprilie, comparativ cu 898,1 milioane de dolari, corespunzand perioadei incheiate la 30 aprilie 2015. Cresterea veniturilor a fost datorata si unei rate favorabile de schimb valutar, in variatie de cca. 40 milioane de dolari, in principal ca urmare a aprecierii dolarului american si euro, fata de dolarul canadian.

Mai departe, raportul detaliaza vanzarile produselor defalcate pe produse comercializate tot anul si produse de sezon, precum pe sisteme de propulsie si echipamente, accesorii, piese si altele. Asadar, produsele vandabile tot anul au inregistrat vanzari de 400,2 milioane dolari, in crestere cu 0,5% fata de perioada corespunzatoare anterioara, adica 2,1 milioane dolari (fata de 398,1 milioane in 2015). Cresterea s-a datorat in principal unui mix intre vanzarea en-gros a ATV-urilor, vanzarilor de roastere, adica celebrele Can-Am Spyder si o variatie favorabila a cursului valutar, ce a adus un plus de 16 milioane dolari. Cel mai slab au mers (previzibil) vanzarile en-gros de Spydere.

Veniturile de pe urma vanzarilor produselor de sezon au crescut cu 15,6 milioane dolari sau 5,8%, fata de primul trimestru al anului anterior, adica 286,8 milioane fata de 271,2 milioane dolari. Cele mai bine vandute au fost skijet-urile (PWC – personal watercraft), plus deja mentionatul curs valutar favorabil, care a adus un plus de 12 milioane dolari. O iarna destul de uscata si un program de vanzari suplimentare de snowmobile au franat cresterile la valorile mentionate, plus o incetinire in plan economic inregistrata in partea vestica a Canadei.

Propulsion Systems (motoare de barci si aeronave) a adus cresterea de 8,6 milioane dolari sau 8,4%, la 111,1 milioane dolari in trimestrul I 2016 fata de 102,5 milioane dolari corespunzatori aceluiasi trimestru din anul precedent. De asemenea, variatiile de curs au asigurat un plus de 6 milioane de dolari, dar cel mai bine au fost vandute motoarele de aeronave.

In fine, veniturile din PAC (piese, accesorii, imbracaminte si alte servicii) au crescut cu 5,5 milioane dolari sau 4,4%, la 131,8 milioane fata de 126,3 milioane dolari de anul trecut. Inca o data, cursul valutar a adus niste milioane (6) dar si un volum mai mare de PAC pentru ATV-uri si SxS-uri au stat la baza cresterii, in timp ce o involutie s-a sesizat in privinta echipamentelor pentru snowmobile, de asemenea, din cauza slabelor caderi de zapada din aceasta iarna.

Pe de alta parte, compania BRP e implicata intr-o serie de procese cu unul dintre competitorii sai (e vorba de Arctic Cat) si fiecare dintre parti reclama daune cu privire la incalcarea unor brevete. Pe data de 1 iunie 2016, un verdict a fost dat intr-unul dintre aceste procese, urmand ca BRP sa fie obligata la plata unei sume de 15,5 milioane dolari SUA (aproximativ 19,5 milioane dolari canadieni), pentru o asemenea incalcare a unui brevet. Insa in realitate, vor trebui calculate si prejudiciile aduse si se vorbeste ca despagubirile pot ajunge la aproximativ 46,5 milioane dolari SUA (aproximativ 58,4 milioane dolari canadieni).

De asemenea, una dintre urmarile mai putin faste ale programelor ample de vanzari si cheltuielile ridicate de functionare, scaderea profitului brut, deschiderea unei noi fabrici in Mexic a fost scaderea pretului pe actiune cu 0,27 dolari. Lucrurile stau insa bine, in plan general, asa ca BRP priveste inainte cu incredere si sunt asteptate noi cresteri si pe mai departe, in cursul acestui an.

 

Tag-uri

Aboneaza-te la newsletter !

Fii primul care afla noutatile si ofertele noastre