Conceptele prezentate la Verona Motor Bike Expo 2016

25 January 2016
Conceptele prezentate la Verona Motor Bike Expo 2016

 

Dupa ce si-a prezentat trei concepte custom ce au la baza modelul Scrambler, si anume, Artika, Revolution si Peace Sixty2, Ducati a adaugat o alta surpriza pentru Verona Motor Bike Expo. De data aceasta s-a pornit de la modelul XDiavel, inspirandu-se din cultura drag racing, ajungandu-se la conceptul denumit draXter.

Dezvoltat de departamentul de design Ducati, Design Center’s Advanced Design , draXter duce cruiserul XDiavel mai aproape de patrimoniul de curse al companiei. Motorul de 1262cc impreuna cu tehnologia Testastretta Desmodromic Variable Timing si cadrul sunt la fel ca cele regasite pe XDiavel, insa Ducati a schimbat suspensiile si sistemul de franare cu cele de pe Panigale. Alte schimbari includ o evacuare Termignoni, ghidon cu manere joase, o aripa fata mai mare si un capac pentru radiator. Finisaje galbenele si nr. 90# pozitionat pe laterala motocicletei au fost alese special datorita aniversarii a 90 de ani de existenta a companiei Ducati.

Pe langa Ducati, si producatorul francez de lubrifianti Motul a dezvaluit un concept numit Onirika 2853. Motocicleta care ii sta la baza este MV Agusta Brutale 800, iar Onirika a fost creata de Luca Pozza de la Officine GP Design si prezentat la Verona Motor Bike Expo 2016. Numele Onirika se traduce prin visare, iar nr. 2853 face referire la anul de infiintare Motul, in 1853, asadar aceasta motocicleta repreznta viitorul, un simbol al dezvoltarii tehnologice continue.

Pozzato a pastrat motorul MV Agusta Triple si cadrul, insa in rest Onirika arata complet diferit. Acesta a combinat o multime de elemenete de culoare bronz si fier turnat pentru a scoate in evidenta un look mecanic. Scaunul de bronz este denivelat pe suprafata de nituri, iar de-a lungul capacului rezervorului de combustibil si pe coada este un grafic cu diferite piese mecanice aplicat folosind o metoda de imprimare de transfer pe apa numit “cubicatura". Dupa ce va face un tur la diferite spectacole si expozitii, Motul va scoate la licitatie modelul Onirika 2853, profitul fiind transferat catre organizatia non-profit Motul Corazón, ce ajuta si vizeaza copiii defavorizati.

Te-ar putea interesa si:

Race to Hell 2024

Riderii de ATV-uri si SxS-uri iau startul la RACE TO HELL 2024!  Race to Hell, prima competitie din Italia care imbina viteza specifica curselor Baja cu pasaje extrem de tehnice, se desfasoara intre 6 - 10 februarie la termele Rapolano. Prima z...

Citeste mai mult
Taguri