0 Zile
:
0 Ore
:
0 Minute
:
0 Secunde

Piaggio Fast Forward, o noua companie cu un viitor promitator

news img

 

Grupul Piaggio a creat o noua companie numita Piaggio Fast Forward. Resursele umane vor fi reprezentate de cele mai stralucite minti tinere de la Harvard si MIT ce au ca scop comun de a imbunatati mobilitatea urbana. In sediul sau din Cambridge, Mass., se vor reuni studenti din medii si specializari diferite ce vor realiza cercatari pentru solutionarea problemelor ce tin de transportul din ziua de azi si sa raspuna la cerintele de maine, in conditiile in care orasele sunt din ce in ce mai aglomerate si mai complexe.

Noua firma urmeaza istoria companiei "mama" Piaggio, schimband tactica jocului. Fondata in 1884, Piaggio a inceput prin productia de trenuri, insa si-a indreptat atentia spre constructia de aeronave datorita celor doua razboaie mondiale. Dupa ce-l de-al doilea razboi mondial, cererea productiei a scazut drastic, iar economia si infrastructura Italiei erau in ruine. Enrico Piaggio, fiul fondatorului Rinaldo Piaggio, a decis sa iasa din industria aeronautica si sa proiecteze vehicule usoare pentru oamenii de rand ce se confruntau cu drumurile in paragina ale Italiei. Acest lucru a dus la productia primului scuter Vespa in 1946.

Piaggio Fast Forward a gazduit primul sau eveniment “The Shape of Things to Come” cu invitati din domeniul ingineriei, tehnologiei si designului, precum Jeffrey Schnapp, director executiv si profesor la Harvard si membru la Centrul Berkman, Nicholas Negroponte,  Nicholas Negroponte, co-fondatorul MIT Media Lab si Sasha Hoffman, directorul de operatiuni la PFF si investitor si co-fondator la Fuzzy Compass.

Tag-uri

Aboneaza-te la newsletter !

Fii primul care afla noutatile si ofertele noastre