0 Zile
:
0 Ore
:
0 Minute
:
0 Secunde

Sistemul Side View Assist de la BMW disponibil pentru scuterele C650

news img


BMW continua sa adapteze tehnologia auto la vehiculele sale pe doua roti. Cea mai recenta tehnlogie ce face acest tip de tranzactie este Side View Assist, regasita deja pe majoritatea automobilelor BMW. Aceasta tehnologie nu este noua si nici complicata, insa este pentru prima data cand un astfel de sistem de siguranta se regaseste pe un vehciul cu doua roti. Acest instrument este util si va creste gradul de constientizare a pilotului asupra mediului din jurul sau, in special in unghiurile moarte, care sunt mai mari la motociclete decat la masini.


Side View Assist va fi disponibil optional pentru modelele actualizate maxi-scutere C650 Sport si C650 GT marca BMW. Sistemul utilizeaza patru senzori, doi in partea din fata a vehiculului si doi in spate. Acesti senzori functioneaza in acelasi mod ca si senzorii ultrasonici de parcare de la masini, ce detecteaza obiectele din imediata apropiere.

 


In cazul de fata, vehiculele ce se apropie in spatele scuterului la viteze sub 100km/h (6.2mph), vor declansa automat luminile de avertizare, un triunghi galben aparand in oglinda retrovizoare. Asadar, pilotul este avertizat sa nu isi schimbe directia de mers pe banda care se afla vehiculul din unghiul mort. In cazul in care acesta nu a observat triunghiul si porneste semnalizarea dorind sa execute un viraj, triunghiul va clipi repetat pentru a alerta pilotul.


Senzorii au o distanta de recunoastere a vehiculelor de 5m (16.4 feet), asadar orice vehicul ce se afla in aceasta raza fata de scuter va declansa lumina de avertizare. De asemenea, functioneaza la viteze cuprinse intre 24.14 km/h si 80.47 km/h (15 si 50 mph). Pilotii nu vor trebui sa isi faca griji de controlul sistemului, acesta activandu-se automat. Cu acest sistem de monitorizare a unghiurilor "oarbe", BMW Motorrad adauga un plus de siguranta pentru scuterele C650 Sport si C650 GT. Sa speram ca pe viitor acest sistem se va regasi standard pe toate vehiculele cu doua roti de la BMW, si nu doar ca optional.

 

Tag-uri

Aboneaza-te la newsletter !

Fii primul care afla noutatile si ofertele noastre