0 Zile
:
0 Ore
:
0 Minute
:
0 Secunde

Smart Windshield, o noua tehnologie pentru motociclete si scutere

 

Samsung a dezvaluit o noua tehnologie, cu ajutorul careia un smartphone se conecteaza la un display de pe parbrizul unei motociclete. Samsung a lucrat impreuna cu Yamaha si a dezvaluit un prototip denumit "Smart Windshield", aplicand tehnologia pe un scuter cu trei roti, si anume Yamaha Tricity.

 

 

Informatiile sunt afisate direct pe parbrizul motocicletei sau scuterului, pe un ecran transparent. Este pozitionat in partea de jos si nu blocheaza vizibilitatea pilotului. Ecranul se conecteaza la un smartphone prin WiFi, si cu ajutorul unei aplicatii reda informatii in timp real pe parbriz, cum ar fi GPS, notificari e-mail, sms-uri si apelurile primite. Aplicatia poate trimite automat un sms catre cei ce apeleaza anuntandu-i ca persoana in cauza este in trafic si nu poate raspunde la telefon.

 

 

'Suntem extrem de mandri ca sprijinim proiectul Smart Windshield si ca avem ocazia sa il aplicam pe scuterul Tricity' a afirmat Andrea Colombi, managerul filialei Yamaha Motor Europe din Italia. 'Rezultatul acestei colaborari in vederea crearii tehnologiilor smart pentru o crestere a sigurantei in mobilitatate este in perfecta concordanta  cu viziunea Yamaha, ce are ca scop dezvoltarea unor produse care sa depaseasca asteptarile oamenilor si de a satisface nevoile diferite ale acestora, astfel incat sa devina parte integrata a modului lor de viata”. 

 

 

In acest moment, Samsung Smart Windshield este in stadiul de prototip si va trebui sa asteptam pana va fi disponibil pentru diverse modele de scutere si motociclete. Este o tehnologie care care cu siguranta este o necesitate in ziua de azi, pentru a combate posibilile accidente cauzate de utilizarea smartphone-urilor in timpul condusului. Pe langa multiplele campanii dedicate constientizarii riscului de a folosi un telefon in timpul conducerii ce se desfasoara la nivel international, acest proiect poate veni cu o alternativa de mare folos.

 

Tag-uri

Aboneaza-te la newsletter !

Fii primul care afla noutatile si ofertele noastre