0 Zile
:
0 Ore
:
0 Minute
:
0 Secunde

Un francez extravagant a pus un Maserati V8 intr-o motocicleta!

Instinctiv, prima intrebare care ti-ar veni ar fi: bine, dar te poti urca pe asa ceva? La ce iti foloseste asa ceva? Insa problema se pune putin altfel, iar logica din spate e altfel articulata: am facut asa ceva ca sa arat ca pot, ca functioneaza si ca sunt un adevarat maestru. Pun pariu ca in felul asta, cu mici abateri, a gandit Ludovic Lazareth cand s-a gandit cu ce ne mai poate uimi.

 

Avand niste antecedente ciudate, Lazareth s-a infatisat la salonul auto de la Geneva (3-13 martie) cu o reprezentare a nebuniei totale, in materie de motociclete: Lazareth LM847. Vorbind de antecedente, nu e prima oara (si ceva-mi spune ca nici ultima) cand ia un motor de masina, nu orice masina oricum si-l indeasa intr-o motocicleta/quad/trike/etc. In 2011 a introdus un motor Ferrari V8 intr-un quad!

 

Pai diferenta nu e foarte mare, din doua motive: si in cazul Lazareth 847 e vorba de un motor V8 Maserati si acum e vorba de ceva care tehnic vorbind, nu se prea poate numi motocicleta. Simplist, da, are forma, are alura, dar daca il privesti cu atentie, e vorba de un vehicul cu patru roti, destul de apropiate sa nu fie un quad, destul de patru la numar, sa nu numesti motocicleta si destul de inclinate in viraj, sa nu te gandesti la conceptul Yamaha Tesseract sau la principiul leaning-wheel-urilor cu trei roti.

 

LM vine in mod sigur de la Lazareth si Maserati. Treaba cu “847” e destul de oculta, insa. Nu e clar de la ce vine numarul sau ce reprezinta cifrele, insa m-am gandit la cei 8 cilindri in V ai motorului Maserati de 4,7 litri (de fapt, capacitatea e de 4.691cc). Ar fi singura explicatie logica. Dezvolta 470 cai putere la 7.000 rpm si un cuplu inspaimantator de 620 Nm la 4.750, cutia de viteze lipseste, Ludo preferand un singur cuplaj, lipseste si cadrul, cu motorul drept piesa portanta, are ditamai discurile de frana de 420 mm, actionate de 8 etriere Nissin, are 400 kg, o coada de Panigale si costa peste 200.000 euro, din ce vorbea lumea.

 

 

Tag-uri

Aboneaza-te la newsletter !

Fii primul care afla noutatile si ofertele noastre